Ooglidcorrectie ziekte van Graves

Hier kunt u een dagboek bijhouden over de periode vóór, tijdens en na uw ooglidcorrectie. Op deze manier laat u anderen weten hoe een ooglidcorrectie verloopt en kunnen zij u steunen en tips geven.
Forumregels
De regels waar u zich op dit forum aan dient te houden vind u via de link 'registreren' rechtsbovenaan het forum (hiervoor dient u uitgelogd te zijn).
Kriss
Berichten: 16
Lid geworden op: 28 nov 2017 10:16

Ooglidcorrectie ziekte van Graves

Bericht door Kriss » 28 nov 2017 10:49

Sinds 3 jaar, vanaf mijn 35ste, heb ik de ziekte van Graves. Een ziekte waarbij je schildklier te snel werkt en dat geeft allemaal vervelende symptomen. Een jaar geleden kreeg ik de oogziekte van Graves erbij. Een ontsteking achter mijn rechteroog zorgde ervoor dat mijn rechteroog een stukje naar voren werd geduwd, waardoor mijn rechter ooglid een stuk hoger staat dan mijn linker ooglid. Het zag er niet uit en ik wilde dit zo snel mogelijk gecorrigeerd hebben. Maar omdat de ontsteking vanzelf weg kan gaan moest ik geduld hebben, al had ik zelf het idee dat het niet over zou gaan. Dat gebeurde ook niet, zelfs niet na een 12 weken lange kuur met een prednison-infuus.

Na een half jaar mocht ik eindelijk naar het oogziekenhuis in Rotterdam. Daar zei de oogarts dat een ooglidcorrectie voor mij de beste optie was. Toch moest ik nog 2 maanden wachten om te kijken of er nog verandering zou optreden. Na 2 maanden werd ik eindelijk op de wachtlijst gezet voor een ooglidcorrectie. Maar de wachtlijst was een half jaar! Wat een tegenvaller. Ik ben toen uitgeweken naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda, waar een plastisch chirurg ervaring had met ooglidcorrecties bij de oogziekte van Graves, Hier was de wachttijd 6 weken en gelukkig zou het hier ook worden vergoed door mijn zorgverzekering. Na 9 maanden rondlopen met behoorlijk ongelijke ogen keek ik echt uit naar deze dag. Maar op de dag van de operatie werd ik gebeld: de chirurg was ziek. Weer een tegenvaller! Ik durfde er bijna niet meer op te hopen, maar 3 weken later, op 27 november, was het dan eindelijk zo ver: Ik ging onder het mes!

Dag 1: Om 8 uur s ochtends ben ik aan de beurt. Ik ben behoorlijk zenuwachtig! De operatie valt me best tegen. Ik moet regelmatig bijverdoofd worden omdat het pijn blijft doen. Mijn rechter ooglid wordt net boven mijn ooglid gelift. Bij mijn linkeroog lift de chirurg mijn oogspier. Dat is heel raar, er worden verschillende lagen van mijn ooglid weg gesneden en uiteindelijk is het laagje zo dun dat ik het mesje kan zien terwijl ik mijn ogen dicht heb! Ook het dichtbranden van de haarvaatjes en het hechten voelt heel vreemd. Na een uur is de operatie klaar en word ik met bed en al naar een uitrustkamer gereden om te koelen met een koelbril. De verdoving werkt snel uit en het doet behoorlijk pijn. Na 1,5 uur koelen mag ik naar huis. Enigszins verstop achter mijn man loop ik het ziekenhuis uit. Ik zie er natuurlijk niet uit.

Thuis ga ik meteen mijn bed in. Elk uur moet ik 10 minuten koelen met een zak doperwtjes op mijn ogen. De pijn word gelukkig snel minder maar de hechtingen trekken behoorlijk. Als ik s middags eindelijk in de spiegel durf te kijken schrik ik behoorlijk. Mijn oogleden zijn enorm gezwollen onder de hechtpleisters en knalrood. Mijn jongste dochter van 6 vind me maar eng. Het is bijna niet te doen om recht vooruit te kijken door de zwellingen. Gelukkig kan ik s nachts wel redelijk slapen. Met 2 kussens onder mijn hoofd probeerde ik zoveel mogelijk op mijn rug te liggen.

Dag 2: s Ochtends zit mijn linkeroog een beetje dicht geplakt. Dit probeer ik weg te halen met een vochtig wattenstaafje. Als ik in de spiegel kijk zie ik dat ik nu ook zwellingen heb onder mijn ogen. Mijn oogleden zijn knalrood en onder mijn ogen is het een beetje rood en blauw. Mijn linkeroog is meer gezwollen omdat er meer aan gebeurd is. Het is nog steeds lastig om goed uit mijn ogen te kijken. Ik lig veel op de bank en blijf regelmatig koelen met doperwtjes.

Kriss
Berichten: 16
Lid geworden op: 28 nov 2017 10:16

Re: Ooglidcorrectie ziekte van Graves

Bericht door Kriss » 29 nov 2017 09:07

Dag 3: Ik heb redelijk geslapen. Als ik wakker wordt krijg ik mijn ogen amper open omdat ze dicht geplakt zitten. Even schoonmaken met een wattenstaafje. Het ziet er niet veel anders uit dan gisteren. Mijn oogleden zijn nog steeds flink rood en vooral mijn linkeroog, waar de spier is ingekort, is nog flink dik. Onder mijn ogen heb ik rood-paarse wallen. Mooi is anders!

Vandaag ga ik voor het eerst weer douchen. Met de douchekop laag en een washandje voor mijn ogen probeer ik mijn haar te wassen. De hechtingen mogen namelijk niet nat worden. Dat lukt redelijk. Ik kan mijn ogen nog steeds niet goed openen. Ik ben blij dat mijn ouders mijn dochters naar hun sportclubjes willen brengen, want ik zie niet hoe ik dat nu zou moeten doen.

Kriss
Berichten: 16
Lid geworden op: 28 nov 2017 10:16

Re: Ooglidcorrectie ziekte van Graves

Bericht door Kriss » 30 nov 2017 11:26

Dag 4: Ik heb weer aardig kunnen slapen. Op mijn rug slapen vind ik niet fijn, maar als ik mijn bril op hou en een kussentje tegen de zijkant van mij hoofd aanhoud, kan ik op mijn zij slapen zonder dat ik mijn hoofd opzij doe en mogelijk een hechting beschadig. De genezing van mijn rechteroog gaat goed. De zwelling is duidelijk minder geworden. Mijn linkeroog (waar de spier is ingekort) is nog steeds flink dik. Hierdoor zijn mijn ogen nog steeds erg ongelijk, meer nog dan voor de operatie. Ik hoop dat dit goed komt! In mijn linker ooglid heb ik ook geen gevoel merkte ik. De zwellingen onder mijn ogen worden inmiddels geel in plaats van rood-blauw. Vandaag doe ik nog steeds redelijk rustig aan. Mijn kinderen zitten de hele dag op school dus ik kan lekker cadeaus inpakken voor 5 december. Ik zal alleen wel voor het eerst naar buiten moeten om de kinderen uit school te halen. Het regent de hele dag, dus een zonnebril op staat misschien een beetje raar, maar ik zie er nog steeds niet uit dus zonder is ook geen optie.

Kriss
Berichten: 16
Lid geworden op: 28 nov 2017 10:16

Re: Ooglidcorrectie ziekte van Graves

Bericht door Kriss » 01 dec 2017 13:51

Dag 5:Mijn rechteroog is bijna weer normaal. Het ooglid is nog een beetje rood en onder mijn oog is het geel en een beetje blauw maar de zwelling is bijna weg. Links is er nog steeds weinig veranderd. Het ooglid is dik en hangt halverwege mijn pupil. Irritant! Ik vraag me af of dit ooglid uiteindelijk wel hoger komt dan het voor de operatie was. Afwachten maar!

Milgoessa
Berichten: 10
Lid geworden op: 22 okt 2017 13:18

Re: Ooglidcorrectie ziekte van Graves

Bericht door Milgoessa » 03 dec 2017 11:40

Hoi kris, ik heb het 10 okt laten doen en bij mij hing ook 1 ooglid nog voor pupil baalde ik van vond het voor mijn gevoel erger dan voorheen .. tijd geduld werd gezegd en het klopt. Het was allemaal flink gezwollen en later trekt het goed bij.. het is bij mij nu ruim 8 wk verder heb sinds vorige week geen plak ogen meer ( ook dat was eerder al, maar af entoe voelde ik nog wat vocht) het wordt beter vertrouw erop. Ik vond het ook flink tegen vallen hoor de ingreep.

Kriss
Berichten: 16
Lid geworden op: 28 nov 2017 10:16

Re: Ooglidcorrectie ziekte van Graves

Bericht door Kriss » 04 dec 2017 09:12

Hoi Milgoessa. Dank je voor je reactie! Goed om te horen dat het bij jou is bij getrokken. De chirurg zei ook al dat ik geduld moet hebben. Maar het is zo lastig! Zijn je ogen nu helemaal gelijk?
Laatst gewijzigd door Kriss op 04 dec 2017 09:22, 1 keer totaal gewijzigd.

Kriss
Berichten: 16
Lid geworden op: 28 nov 2017 10:16

Re: Ooglidcorrectie ziekte van Graves

Bericht door Kriss » 04 dec 2017 09:21

Dag 8: Vanochtend zijn de hechtpleisters en de hechtingen eruit gehaald. Dat viel echt mee, het deed geen pijn toen de hechtdraadjes eruit werden getrokken. De hechtingen zien er netjes uit zei de assistente. Ik vertelde dat ik het wel vervelend vond dat mijn linkeroog nog steeds een stuk kleiner is. Het ooglid van mijn rechteroog zit precies boven het blauw van mijn oog. Terwijl het ooglid van mijn linkeroog halverwege mijn pupil zit. Een groot verschil dus! De chirurg kwam ook nog even kijken. Hij zei dat mijn linkerooglid nog erg gezwollen is en dat je nu nog niet kunt zeggen wat het eindresultaat wordt. In mijn ooglidspier schijnt een onderhuidse hechting te zitten die niet weg gaat. Volgens de chirurg trekt het littekenweefsel mijn ooglid ook nog wat omhoog. Met andere woorden: afwachten! Over 5 weken heb ik weer een afspraak met de chirurg. De komende week mag ik nog geen make-up op en niet sporten. Wel mag ik gewoon douchen.

Toen ik thuis kwam heb ik natuurlijk gelijk in de spiegel gekeken. Ik zag dat het litteken bij mijn rechteroog niet echt mooi is. Hij zit hoger dan links, maar hij loopt ook verder, richting mijn slaap. Er zit ook een bochtje in. Niet mooi! Maar als je dat altijd blijft zien, kan ik er nog wel mee leven denk ik. Ik wil gewoon 2 gelijke ogen! Ik hoop zo dat het goed komt!

Milgoessa
Berichten: 10
Lid geworden op: 22 okt 2017 13:18

Re: Ooglidcorrectie ziekte van Graves

Bericht door Milgoessa » 04 dec 2017 18:57

Heel herkenbaar, bij mij zag de rechterkant ook anders uit. Links mooi en open en rechts leek het ongelijk dikker en verder getrokken. Ik had rechts ook echt meer last van teveel huid dus daar is meer wegggehaald en bijgetrokken. Ik had er een hard hoofd in, ook het kijken was raar zo half en moest omhoog kijken... nu is het echt beter, bjna gelijk. Mocht het zo blijven dan ben ik tevreden, maar het kan 3 mond duren dus kan nog mooier bijtrekken. Het trekkerige gevoel is ook weg. Wel heb ik daardoor aan de rechterkant nog droog oog maar druppel nu soms 1x p dag voorheen was dat 2. Ik snap je gevoel maar geloof in je oog en arts.. ik duim voor je.

Kriss
Berichten: 16
Lid geworden op: 28 nov 2017 10:16

Re: Ooglidcorrectie ziekte van Graves

Bericht door Kriss » 07 dec 2017 10:09

Dank je wel Milgoessa! Hoop dat het bij jou ook nog beter wordt. Hou me op de hoogte!

Kriss
Berichten: 16
Lid geworden op: 28 nov 2017 10:16

Re: Ooglidcorrectie ziekte van Graves

Bericht door Kriss » 07 dec 2017 10:15

Dag 11: Er is nog weinig veranderd. Mijn rechteroog heelt mooi, maar mijn linkeroog is nog steeds dikker en hangt een stuk lager. Frustrerend! Inmiddels ga ik weer naar buiten. Kinderen moeten toch worden gebracht en gehaald van school en de sportclubjes gaan ook gewoon door. Gelukkig werk ik vanuit huis. Doordat ik mijn bril draag in plaats van lenzen kan ik mijn ogen een beetje verstoppen, maar merk dat ik toch ook oogcontact vermijd met mensen. De laatste dagen maak ik foto's van mijn ogen en vergelijk ze. Wordt het beter? Soms denk ik van wel, maar het verschil is zo klein dat het ook gewoon een kwestie van anders kijken kan zijn of grote/kleinere pupillen. Ik moet geduld hebben, ik weet het. Maar telkens doemt die vraagt in mijn hoofd op: Wat als het niet beter wordt? Wat als het ongelijk blijft? En dat is gewoon een rotgedachte!

Bauk
Berichten: 5
Lid geworden op: 03 dec 2017 19:39

Re: Ooglidcorrectie ziekte van Graves

Bericht door Bauk » 08 dec 2017 11:48

Mijn rechterooglid hangt ook meer naar beneden doordat alles daar meer gezwollen is. Mijn chirurg dacht dat het wel goed zou komen anders volgt een kleine operatie. Het komt vast wel goed bij jou. Er zijn meer mogelijkheden, maar ons geduld wordt wel op de proef gesteld. Ik las dat jij al vrij snel lijntjes trekt. Heb je daar geen last van?

Kriss
Berichten: 16
Lid geworden op: 28 nov 2017 10:16

Re: Ooglidcorrectie ziekte van Graves

Bericht door Kriss » 09 dec 2017 11:16

Hoi Bauk,
Ons geduld wordt zeker op de proef gesteld! Maar ik trek nog geen lijntjes. De chirurg zei dat ik is de eerste week na het verwijderen van de hechtingen nog niet mocht sporten en make-up gebruiken dus daar hou ik me maar aan. Denk wel dat ik maandag voor het eerst ga proberen mijn ogen op te maken. En weer eens sporten lijkt me ook wel fijn!

Kriss
Berichten: 16
Lid geworden op: 28 nov 2017 10:16

Re: Ooglidcorrectie ziekte van Graves

Bericht door Kriss » 13 dec 2017 16:18

Dag 17 Ik staar en staar in de spiegel, maar eerlijk gezegd zie ik geen verbetering bij mijn linkeroog. Mijn ooglid blijft dik en rood en hangt nu aan de bovenkant van mijn pupil. Sinds begin deze week ben ik wel weer begonnen met sporten. Dat voelt fijn! En gisteren heb ik voor het eerst wat mascara op gedaan maar heb het idee dat het daardoor nu nog roder is geworden. Vandaag heb ik het ziekenhuis gebeld om te zeggen dat mijn linkeroog niet echt heelt. Morgen mag ik langs komen.

Bauk
Berichten: 5
Lid geworden op: 03 dec 2017 19:39

Re: Ooglidcorrectie ziekte van Graves

Bericht door Bauk » 13 dec 2017 17:28

Ben benieuwd wat ze in het ziekenhuis zullen doen. Sterkte.

Milgoessa
Berichten: 10
Lid geworden op: 22 okt 2017 13:18

Re: Ooglidcorrectie ziekte van Graves

Bericht door Milgoessa » 15 dec 2017 15:20

Ben ook benieuwd goed dat je het wil laten checken. Ook goed dat sporten al ging, ik heb echt 3 wk gewacht

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast